2014. április 19., szombat

Zeller saláta

Mikor maradékot eszünk ebédre, mindig szükségét érzem,hogy készítsek mellé valamit,ami mégis csak friss. Így készült el ez a saláta, aminek a maradékát egy kis tükörtojással,és pirított párizsi karikával ettem. Gyors, finom,és nagyon kalória/szénhidrát szegény.

Lássuk,mi kell hozzá :)

Zeller sali
  • 4 zeller szár (fehérítő zeller)
  • 0,5 lila hagyma
  • 0,5 doboz L-free laktózmentes tejföl (125 ml)
  • 1 pici csipet só
  • 0,5 citrom leve
A zellert megmosom,és a szép élénk zöld szárakat apró karikákra szeletelem. Zárható tetejű dobozban készítem,hogy még a szósz keveréssel se kelljen foglalatoskodnom. :) Megszórom a vékony szálasra szeletelt lila hagymával,és megszórom a sóval,és meglocsolom a citrommal. Rákanalazom a krémes, és lágy tejfölt. Jó erősen bezárom a dobozd,és jöhet a rázás. :) Addig rázom,míg minden zeller nem kap egy szép, vékony tejföl köntöst. Isteni finom lesz!


Ropogós, lágy, friss,és fantasztikusan ízletes! :) Imádni fogjátok Ti is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése