2014. április 25., péntek

Hagyományos paradicsom leves

Imádom ezt az egyszerű,és nagyszerű ételt. Azt hiszem nagyjából ez az egyetlen étel, amin nem variálok. Csak úgy egyszerűen,édesen és kissé fűszeresen az igazi! :)

Hozzávalók

  • 2,5 dl paradicsomlé 
  • 6,5 dl víz
  • 1 nagy csipet só
  • kevés bors
  • 2 evőkanál xilit
  • zeller
  • 0,5 hagyma
A paradicsomlevet felöntöm a vízzel,majd a megmosott, és meghámozott hagymát/zellert hozzáteszem. Nem aprítom,csak 2-3 nagyobb darabra vágom,hogy miután kifőttek a fantasztikus zamatok,csak ki kelljen venni. Megsózom,megborsozom és meghintem a xilittel. Ekkor takarék lángon alágyújtok,és az első forralásig főzöm. Ekkor megkóstolom,és ha szükséges hozzá valamilyen ízesítő, pótolom. Én kifejezetten forrón kedvelem. Az asztalra készítek még egy kevés őrölt borsot, xilitet vagy valamilyen édesítőt,és egy kevés tejszínhabot. Érdekes párosításnak tűnik, de érdemes kipróbálni! :) 

Hagyományosan szerettem volna tálalni a jól megszokott betű tésztával. Sajnos azonban nem sikerül diabetikus,vagy durum változatban rá találnom. Ha van ötletetek,kérlek jelezzétek :) Így, saját magam készítettem hozzá kukorica lisztes csipetkét





Fogyasszátok örömmel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése