2014. március 25., kedd

Narancsos kiskalács

Tudom,hogy már tavasz van. De olyan illatos narancsot sikerült találnom reggel,hogy képtelen voltam ott hagyni. Így estére kerestem egy könnyen elkészíthető, csak keverem és máris sütöm kalácskát. A narancs savanykás íze, a kakaó kesernyéssége,és a gyömbér jellegzetes illata. :)


Hozzávalók:


  • 1 tojás
  • 7 dkg KF lisztkeverék
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál xilit
  • 1,3 dl tej
  • 2 érett narancs
  • 2 teáskanál lenmagpehely


Először elkészítem a narancsos tölteléket,hogy kidermedhessen a hűtőben,míg elkészül a tészta. A narancsot meghámozom,és a nagyon vastag fehér keserű részt is leszedem. Egy csipet xilittel,és egy nagyon keés gyömbérrel ízesítem. Beleteszem a lenmagpelyhet,és máris mehet a hűtőbe.

A lisztet, a kakaóport, a sütőport,és a xilitet összekeverem. Majd hozzáteszem a tojást,és a tejet. Hablapáttal, vagy egy lapos fakanállal szép selymesre keverem. Kivajazok,és kilisztezek egy őzgerincformát, és a folyós massza felét beletöltöm. Kiveszem a "narancs lekvárt", és ráhalmozom a kakaó massza tetejére. Nem baj,ha picit keverednek,így legalább szép márványos állagot kap! Majd befedem a massza másik felével. 
180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 35-40 percig sütöm. 



A tészta remek roppanós lesz,és közötte kellemes savanykássággal folyik a narancsos, gyömbéres keverék. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése