2014. április 1., kedd

Halas kuszkusz paella

A paella alapvetően egy rizses egytálétel. A ősi recept húst, zöldségeket,és tenger gyümölcseit tartalmaz. De most, kivételesen husi mentes ebéd volt,hogy lássátok mást is tudok :) Így született meg ez a recept.

Hozzávalók
  • 60 dkg fehér húsú hal
  • 1 lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 0,5 piros színű paprika (én ma kápiát használtam)
  • só/bors
  • 1 zacskó sáfrány (ha nem őrölt, őröltből 1 kávéskanál)
  • 4 marék zsenge zöldborsó
  • 25 dkg nyers kuszkusz
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál kókuszolaj (persze ez is lehet napraforgó)
Először a halat mosom meg, és vágom apró kockákra.(Érdemes megnézni,hogy valóban teljesen szálka mentes-e, nehogy a vendégek torkán akadjon ez a finom falat.) Rányomok egy gerezd fokhagymát,és egy evőkanál étolajjal meglocsolom. Hagyom pácolódni,míg elkészítem az alapot. A kuszkuszt egy hőálló tálba teszem,és leöntöm 2,5 dl forró vízzel. Lefedem,és hagyom hogy puhára gőzölje magát. :)
Egy nagy,magas falú serpenyőbe kókuszolajat hevítek, és az apró kockára vágott lila hagymát beleteszem. Picit hagyom fonnyadni,majd hozzá öntöm a zúzott fokhagymát, a kockára vágott kápia paprikát,és 3 dl vizet. Picit össze rottyantom,és a nyakába zúdítom a halkockákat,és a zsenge zöldborsót. Mikor már a halacska is kapott egy szép halvány barna színű kérget, rázuttyintom a közben puhára párolódott kuszkuszt,és a cikkekre vágott paradicsomot. Ekkor sózom,és borsozom. (Célszerű eddig várni a fűszerezéssel,hogy az összes alapanyag só tartalma nehogy sóssá tegye az ételt) Összeforralom,és melegen tálalom.


Egyetek jól,és legyetek jól! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése