2014. március 27., csütörtök

Pizza, csak úgy olaszosan

Nálunk mindig nagy siker a pizza. Legyen szó paradicsomosról, tejfölös-fokhagymásról, sonkásról, tojásosról...Egy szóval pizzát, pizzával.

Egy-két körülményes részt nem kedvelek benne:a szósz főzőcskézést, és a tepsibe való pontos nyújtást. Persze, mikor az embernek van ehhez kedve,és élvezi akkor miért ne? De mikor csak amolyan együnk gyorsan pizzát érzésem van, ez nagyon fárasztó tud lenni!

Tessék,itt a megoldás. Olyan hanyagos, olaszos. :)


Tészta:

  • 20 dkg Diabestar Universal magvas lisztkeverék
  • 30 dkg KF(Kiló faló) kelt tésztákhoz
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet oregánó
A vizet meglangyosítom, és egy pici xilittel együtt beleteszem az élesztőt. Félreteszem, és míg az élesztő hólyagosra nem dagad,hagyom állni. Addig egy kelesztő tálba beleteszem az összes alapanyagot. Amint az élesztő már habos, hozzá zuttyintom, és összegyúrom. Nagyon könnyű,hamar gyúrható lesz. 45 percre a picit bemelegített sütőbe teszem,hogy hamarabb megkeljen.


Ezután begyújtom a sütőt, úgy 200 fokra. Amíg még jobban felforrósodik, 6 apró kis gombócra osztom a tésztát. Egy gáztepsit kiolajozok,és 3 kinyújtott,vagy kilapogatott  korongot teszek a tepsibe. És most jön a lényeg!
Semmi főzés, semmi kutyulás. Csak egy kis móka. 

Feltét:
  • 140 g paradicsom sűrítmény (konzerv)
  • 400 g kockázott paradicsom
  • 1 mozzarella
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • 20-25 dkg sonka
  • Pizza,és paradicsom fűszer (ezekről hozom a képek picit lejjebb)
  • 2 szál újhagyma
Semmi másra nincs szükség, csak egy teáskanálra, és a kezedre. A paradicsompürét, és egy kis kockázott paradicsomot csak teríts szét a pizzákon. Kézzel tépkedd rá a sonkát, a mozzarellát, a Pannónia sajtot  (amit akár zöldségpucolóval is forgácsolhatsz). És minden hozzávalót. Csak úgy,ahogy jólesik. :)



És íme, a pizza máris tiszta Itália színű. Ezután bedugom a sütőbe,amit ekkor már csak 180 fokra teszek. Körülbelül 20 percig sütöm, míg a tészta meg nem puhul teljesen. Felturbózom egy picit 200 fokra,és még 5 percig hagyom,hogy a sajt aranybarnára süljön. :)


Ezt a két fűszert szoktam a pizza ízesítéséhez használni. A paradicsomos fűszerben van egy icike picike só,így pluszban nem sózom a feltétet. A pizza fűszer pedig csak oregano,bazsalikom,rozmaring,kakukkfű,borsikafű,és petrezselyem keveréke. Nem tudom,itthon hol lehet ilyen, vagy ehhez hasonló keveréket venni. Ezt Németországban vettem,egy nagy bevásárló központban. (Kaufland)







Amint a pizza elkészült, 3-4 percre tányérra teszem,és utána már csak enni kell. Szigorúan kézzel! :)


 Így lesz teljes az élvezet az olvadó mozzarella, a ropogós sonka,és a nyúlós Pannónia sajt társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése