Tulajdonképpen a gyümölcsök mennyisége, és milyensége csak az ízlésetektől függ. Én most pontos mennyiséget írok mindenből,hogy körülbelül meg lehessen saccolni a teljes mennyiséget.
Nyers leves
- 1/4 ananász
- 4 alma
- 1 körte
- 1 mandarin
- 1 mango
- 3 vérnarancs kifacsart leve
- 1 dl Hulala (rózsaszín, laktózmentes) habtejszín
A gyümölcsöket megmosom,és megtörölgetem. Lehámozom a héját, és apró kockákra szeletelem. A mandarint pucolás után nem vágtam szét,csak a fantasztikusan finom gyümölcs húst szedegettem ki a fehér hártyából. Még ízletesebb lesz így, hiszen észrevétlenül a leves levéhez olvad. Fantasztikus! :) A vérnarancsok kifacsart levével nyakon öntöm,majd a habtejszínnel. DE! nagyon fontos,hogy a tejszínt folyamatos keverés mellett tegyük a gyümölcsökhöz. Így a savas lé nem kapja össze a tejszínt,és nem lesz csomós. Körülbelül 1 óra alatt teljesen lehűtöm, és tálalom. Mi ugyan nem tudtuk megvárni ezt az 1 órát,így 20 perc után egy kis tejszínhabbal megettük. Fantasztikus, ahogy a hideg, roppanós gyümölcsök a krémes gyümölcslében szétolvadnak a szánkban.
Még egy pici facsart narancslével meglocsoltuk a tejszínhab kupacokat,hogy még ínycsiklandozóbb legyen! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése