2014. április 22., kedd

Nyers gyümölcs leves

Még mindig tart a csoportban a szavazás, hogy milyen ételeket látnátok szívesen a blogon. Torony magasan a nyers ételek vezetnek,így most egy kis ízelítőt hozok Nektek ebből. :) Rengeteg gyümölcs volt idehaza az Anyukámnál,és nem tudtuk volna megenni csak úgy nasinak. Így jött az ötlet,hogy használjuk fel a gyümölcsöket,és készítsünk valami nyers finomságot így kezdetnek :)

Tulajdonképpen a gyümölcsök mennyisége, és milyensége csak az ízlésetektől függ. Én most pontos mennyiséget írok mindenből,hogy körülbelül meg lehessen saccolni a teljes mennyiséget.

Nyers leves

  • 1/4 ananász
  • 4 alma
  • 1 körte
  • 1 mandarin
  • 1 mango
  • 3 vérnarancs kifacsart leve
  • 1 dl Hulala (rózsaszín, laktózmentes) habtejszín
A gyümölcsöket megmosom,és megtörölgetem. Lehámozom a héját, és apró kockákra szeletelem. A mandarint pucolás után nem vágtam szét,csak a fantasztikusan finom gyümölcs húst szedegettem ki a fehér hártyából. Még ízletesebb lesz így, hiszen észrevétlenül a leves levéhez olvad. Fantasztikus! :) A vérnarancsok kifacsart levével nyakon öntöm,majd a habtejszínnel. DE! nagyon fontos,hogy a tejszínt folyamatos keverés mellett tegyük a gyümölcsökhöz. Így a savas lé nem kapja össze a tejszínt,és nem lesz csomós. Körülbelül 1 óra alatt teljesen lehűtöm, és tálalom. Mi ugyan nem tudtuk megvárni ezt az 1 órát,így 20 perc után egy kis tejszínhabbal megettük. Fantasztikus, ahogy a hideg, roppanós gyümölcsök a krémes gyümölcslében szétolvadnak a szánkban.


Még egy pici facsart narancslével meglocsoltuk a tejszínhab kupacokat,hogy még ínycsiklandozóbb legyen! :) 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése