2014. április 29., kedd

Fasírozott, ahogy mi szeretjük

Bali nagy húsimádó,így néha már nagy fejtörést okoz,hogy mi lenne az,amit szívesen megeszik ő is,és én is. A fasírt mindig jó választás. Nem lehet elrontani,gyors,és nem sok alapanyagot igényel. Sőt,nagy előnye,hogy nem feltétlen szükséges hozzá zsemle/kenyér,és zsemle morzsa. Íme az én változatom,amivel eddig még nem vallottam kudarcot! :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertés lapocka darálva
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál őrölt bors
  • 1 csipet curry
  • 1 nagy csipet majoranna
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 nagy duci fokhagyma
  • 1 marék lenmagpehely
Minden alapanyagot egy nagy tálba szórok,és tiszta kézzel jó alaposan összegyúrom. Ha az illata fantasztikusan fűszeres,biztosan finom íze is lesz. :) Pici gombócokat gyúrok,és lepénykére lapogatom őket.
Megforgatom a "panírban", és már süthetem is 1,5 evőkanál pálma olajban. Ha mindkét fele szép barna,akkor biztosan átsültek a húspogácsák is. Szokatlan lehet,hogy curryt és majorannát is használok. De imádom,hogyha szép sárgás színűre színezi a curry a fasírozottat. Mindenkinek egy kis meglepetést okoz,mikor beleharap. :) A majorannától pedig igazán magyaros ízt kapunk. Imádom mindkettőt!

Panír morzsa
  • 1 marék Mester morzsa (Norbi Update termék)
  • 1 marék lenmagpehely
  • 1 marék lenmagliszt
Természetesen ha nincs mester morzsád, 1 marékkal több lenmagpelyhet tegyél bele. Ugyanolyan finom,és roppanós lesz :)


Salátával, zöldségekkel, savanyúsággal vagy akár csicsóka pürével tálalom :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése