2014. április 15., kedd

Töltött gombafejek (sütő nélkül)

Sajnos a mostani bérelt lakásban nincs sütő. Így nagyon sok mindent kell készítenem valahogy másként. Imádjuk a gombát, a töltött gombafejeket pedig végképp. Így jött egy megoldási ötlet. Íme, nálunk így készül a töltött gomba sütő nélkül. :)

Hozzávalók

  • 10 db champion gomba
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • (a gombák megtisztított szára)
  • 1 fej lila hagyma
  • só/bors
  • Szarvasi mini mozzarella (laktózmentes,mert tejoltó enzimet tartalmaz)
A gomba fejeket megtisztítom,és sós vízben puhára főzöm. Nem nyomkodtam,vagy piszkáltam főzés közben,nehogy letörjek belőle egy kis darabot. Mikor fele akkorára zsugorodnak,mint a nyersek leszűröm,és egy tálra teszem. A töltelékhez a gombák megtisztított szárát nagyon apróra vágom,és a kockára vágott hagymával megpirítom. Sózom/borsozom, és az aprított petrezselymet is hozzáteszem. Picit hagyom párolódni,míg minden alapanyag meg nem puhul. Kiöntöm egy tálba,és picit hűtöm. Annyi idő elegendő,hogy langyos legyen. Ekkor hozzátöröm a tojást,és jól elkeverem. 
A gomba fejeket a spóratartó lemezekkel lefelé a serpenyőbe teszem,és arany barnára pirítom. Ha elkészült,megfordítom és megtöltöm a gombás petrezselymes töltelékkel. Minden gomba közepébe teszek egy-egy mini sajtot,és lefedve addig sütöm,míg a sajt teljesen rá nem olvad. Isteni finom lesz :)
Ha esetleg marad töltelék,akkor csak tegyétek a gombák mellé,és mint egy kis lepényt, süssétek meg. 

Természetesen ha van sütőd,csak tisztítsd meg a gombafejeket. Sózd meg a kalapját picit,és töltsd bele az elősütött tölteléket. Tedd rá a mozzarellát,és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süsd! Azért így valóban egyszerűbb,és gyorsabb :)



Fogyasszátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése