2014. március 17., hétfő

Pizzás csiga

Nagyon nagyon imádok bármit,aminek egy kis köze is van a pizzához. Teljesen mindegy,hogy paradicsomos, vagy tengeri herkenytűs, vagy kolbászos, esetleg tojásos. Csak pizza legyen :)

Ezért találtam ki,ezt a kis finom uzsira, tízóraira való pizzás csiga receptet.

Tészta:


  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg száraz élesztő
  • 6 ek olaj
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
Az enyhén cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Míg szép habos lesz, a tálba keverem a lisztet, az olajat,és a sót. Ízlés szerint tehetünk a tésztába oregánot, vagy bazsalikomot. Összekeverem az élesztővel,és szép bucira gyúrom. Langyos helyen kelesztem(radiátoron, vagy alapfokra kapcsolt sütőben) míg a duplájára nem kel. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe. Addig elkészítem a szószt.

Szósz:

  • 500 g paradicsom püré, vagy kockázott paradicsom konzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, oregano,bazsalikom
  • 20 dkg darált hús


A hagymát kevés olajon lepirítom, majd dinsztelés után sózom,borsozom. Azért nem előtte,hogy a hagyma zamatos íze ne párolódjon el. Ezután belekeverem a darát húst, és kifehéredésik pirítom. Hozzáöntöm a paradicsom konzervet, majd a többi fűszert. Jó sűrű masszát főzök belőle.

Kinyújtom a közben duplájára kelt tésztát. Kb. 1-2 cm vastagra, hogy ha sülés közben megnő,ne legyenek hatalmasak a csigáink. Megkenem a paradicsomos szósszal, majd mint a kalácsot feltekerem. Éles, enyhén bevizezett késsel karikákra vágom. Sütőpapírral bélel tepsibe teszem őket, és megszórom bőségesen sajttal. A sütőt előmelegítem,majd 180 fokra visszavéve 20-30 percig barnulásig sütöm. :)

Langyosan tálalom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése