2014. március 23., vasárnap

Vendégváró édességek 2.

Az előző bejegyzésben már olvashattátok,hogy ezek olyan gyors,és "apró" édességek, amelyek vendégváró ínyencségekként kínálhatóak.

Könnyű gyümölcsös túrókrém


  • 25 dkg Mizo laktózmentes túró
  • 2 evőkanál Milfina laktózmentes tejföl
  • citrom leve,héja
  • 2 teáskanál Negyedkanál cukor
  • 25 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
Hűtőbe,fagyasztóba teszem a 4 szuflé formát, hogy ez a hideg kanalas édesség még üdítőbb legyen. Míg a poharaink hűlnek, a túrót, a tejfölt, a cukrot,és a citromot krémessé, lággyá keverem. Persze ha a túrónk túl darabosnak bizonyul,egyszerűen csak turmixoljuk le, hogy még krémesebb túrókrémet kapjunk. Ezután 4 egyenlő részre osztva a hideg,szinte fagyos szuflé formába adagolom. A mélyhűtött bogyós gyümölcsöket közben kivettem olvadni. Ha már levet eresztett, a gyümölcsöket villával a túrókrém tetejére halmozom. A kis pohárkákat visszateszem a hűtőbe.

Mikor megérkeznek a vendégek, egy kis tejszínhab csókkal a tetején tálalom,és a gyümölcsök finom fanyar levéből kis csíkokat húzok a tejszínhabra.

Azt hiszem,hogy ez egy valójában nagyon gyors,és roppant finom gyümölcsös,fanyar-édes finomság. :)


A kép sajnos csak illusztráció. Mert ezekről az ételekről nem sikerült fotót készítenem. De amint újra előkerülnek ezek a finomságok,feltétlen pótolni fogom... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése