2014. március 23., vasárnap

Vendégváró édességek 3.

Ez egy picit több időt, és alapanyagot vesz igénybe, mint az eddigi kettő, de érdemes "bajlódni" vele. Az elismerés, és a hála nem marad el!

Bevallom,ez Ch tartalom alapján nem feltétlen egy Update édesség,de úgy gondolom attól még finom,és sokkal egészségesebb,mint tésztával készült rokona. 


Gesztenyés krémes

Az alaprecept a gesztenyés masszába 25 dkg darált kekszet írt. Mivel sajnos tej mentes, és Ch csökkentett kekszet eddig nem találtam, így jött az ötlet,hogy búzakorpával dúsítom a masszát.

"Tészta"
  • 25 dkg gesztenye massza (100g-49,5 g Ch)
  • 2 evőkanál búzakorpa
  • rumaroma
  • 2,5 dkg Liga margarin
Az alapanyagokat egy tálba szórom, és egy habkártya segítségével szép,krémes állagúvá keverem. Egy kocka alakú tányér, vagy egy tálca aljára teszem,és egyenletesen eloszlatom. Nekem ez a mennyiség elég laposnak tűnt az adott krém mennyiségéhez, így legközelebb dupla adagot készítek ebből a gesztenyés tésztából.

Vanília krém
  • 1 Dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg Negyedkanál cukor (az eredeti recept 10 dkg cukrot ír)
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy U1 Vanilla Sweet
A pudingot megfőzöm,mintha csak simán készíteném. Miután picit kihűlt, belekockázom a margarint, és habosra keverem vele. A gesztenye "tészta" tetejére halmozom,és megpróbálom egyforma magasan elosztani a tésztán.

Hab
  • 3 dl Magic Milk habtejszín
A habtejszínt mindenféle ízesítés nélkül kemény habbá verem, és a krémes tetején szépen elosztom. Az sem baj,ha a habkártyával csíkokat hagyunk a tetején,mert így ha teljesen lehűl, szuper mintát mutat. Ha marad egy kis gesztenye massza, akár a tetejére is reszelhetek. de díszíthetem kakaó porral,vagy akár egy kis reszelt dióval.

A barátaim nagyon imádták, de legközelebb a tésztát biztosan dupla adagban készítem. És íme, egy illusztráció az eredeti recept mellől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése