2014. március 29., szombat

Villám pörkölt

Ma is csodálatos napsütéses, kellemes tavaszi időnk volt. Így,mint minden hétvégén új kirándulási úticélt kerestünk magunknak. Kiválasztottuk Pannonhalmát. Így a délelőtti vásárlás,és az indulás között nem sok időm maradt bármit is elkészíteni. Körbenéztem mi van a hűtőben,és így jött ez az ötlet, hogy egy gyors 30 perces pörkölttel kápráztatlak el Benneteket.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csirkemell filé
  • 1 cukkini
  • 10 dkg gomba
  • só,bors,őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
Az alapanyagokat megtisztítom,és apró darabokra szeletelem. A napraforgó olajat felhevítem,és beleteszem a kockára vágott vöröshagymát. Fonnyadásig pirítom. Hozzáteszem a kockázott csirkemell filét, majd szép fehér kérget sütök rá. Ezután lehúzom a tűzről,és ízlés szerint sózom/borsozom,és rászórom a fűszerpaprikát. (Ha ínyenc vagy,akár csípős is lehet) Miután picit felcsaptak a fűszer illatok, beleteszem a cikkekre vágott gombát,és a nagyobb szeletekre aprított cukkinit, majd 0,5 dl vízzel felöntve készre párolom. Ha elkészült,egy csipet őrölt köménnyel meghintem, és belekeverem.


Köretként, teljes kiőrlésű galuskát készítettem.
Hozzávalók
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg Dia Wellness Zero 6 liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • víz
Az alapanyagokat egy tálba teszem,és annyi vízzel higítom, hogy jó ragacsos masszát kapjunk belőle. Nokedli szaggató híján egy kiskanállal forró lobogó vízbe szaggatom a galuskát,és addig főzöm,míg fel nem jön a víz tetejére. Kicsi galuskákat érdemes szaggatni,mert főzés közben a duplájára dagad.


30 perc,és kész a lustálkodós villám pörkölt! Természetesen egy finom savanyúság elengedhetetlen az asztalról :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése