2014. május 10., szombat

Paradicsomos káposzta

Most,hogy beköszöntött a vizsgaidőszak eleje, olyan ételeket fogok készíteni,amiket csak össze kell készíteni,és magától elkészülnek :) Így jött egy finom paradicsomos káposzta ötlete, ami tényleg körülbelül 20 perc időráfordítást igényel. Íme a recept :)

Hozzávalók

  • 1 kg friss káposzta
  • 0,5 kg csirke comb filé
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • só/bors
  • őrölt kömény
  • 2 nagy csipet xilit
A káposztát megszabadítjuk a legkülső sérült levelektől,majd félbe vágjuk,és kiszedjük a torzsáját. Nekem sikerült olyan frisset vennem,hogy szinte még torzsája sem volt. És ráadásul mézédes volt,így elropogtattam főzés közben. Négy részbe vágjuk,és vékonyan felszeleteljük. A csirke husikat nagyobb darabokra vágjuk,és kezdődhet a főzés. Egy nagy lábos aljába szórunk két nagy marék káposztát,majd a husi felét is rászórjuk. Sózzuk,borsozzuk,és megszórjuk köménnyel,és 1 csipet xilittel. Ráöntjük a paradicsomlé felét, és mégegyszer megismételjük ezt a rétegezést. Az egész lábos tetejére hagyjunk káposztát,hogy a husi szépen megpuhulhasson a rétegek között. Felöntjük 1,5 liter vízzel, és közepes lángon 50 perc alatt készre főzzük. 


Tálalás előtt gyorsan megkóstoljuk,hogy biztosan elég ízes-e, és az asztalra még egy kevés xilitet is teszünk. Lehet,hogy más édesebben szereti,mint mi! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése