2014. április 10., csütörtök

Körtés palacsinta

Ma délután sikerült egy szuper alapanyagot beszereznem a győri belvárosi bio boltban. Mák lisztet vettem, ami teljesen tej,és allergén anyag mentes. Árban kissé húzós, de ezt is csak immel-ámmal használom, mint a szezámmag lisztet. :) 100g termék pedig csak 16 g Ch-t tartalmaz. Így nem bírtam ki,hogy ne készítsek belőle valamit.

Körtés palacsinta mák liszttel

  • 2 darab körte
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál xilit (körte édességétől függően lehet több,vagy kevesebb)
  • 1 evőkanál mákliszt
  • 2 púpozott evőkanál zabpehely liszt
  • 1 dl szóda
  • 1 dl víz
A körtéket meghámozom, és nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. Beleteszem egy szűrőbe, és kinyomkodom a levét. Egy keverő tálba zuttyintom,és minden alapanyagot hozzáöntök. Lapos fakanállal összekeverem, és egy kissé tócsira/berére emlékeztető masszát kapok. Finom gyümölcsös illata remekül illik majd a mák jellegzetes ízéhez. Egy kevés napraforgó olajjal kikenem a teflon serpenyőt,és magas lángon készre sütöm. :) Igazság szerint, nem is palacsintaként kellene kezelni,hanem inkább körte tócsiként. Szuper finom,és gyors.

A nagy takarítás után, egy kis kényeztetés gyanánt a gőzölgő palacsintát megkenem egy kevés xilittel készült lekvárral, és a tegnapi fagyos,és krémes túró fagyiból merítettem mellé. Persze egy kis tejszínhab sem árt. :)
Nem csigázlak Benneteket tovább,íme a mai csoda.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése