2014. március 29., szombat

Roston csirke gombás szósszal

Egy több órás utazás után az ember,csak valami finomra vágyik. Ne legyen sok idő, ne kelljen sok alapanyag hozzá,és ne kelljen pepecsleni,míg elkészül.

Hát,így lett ez a recept! :)

Roston csirke

  • 1 csirke mell filé
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 0,5 zacskó mexikói fűszerkeverék
A csirke husit nagyon vékony szeletekre vágom,és megforgatom ebben a csípős mexikói(de akár sima chilis is lehet) fűszerben. Egy felhevített teflon serpenyőben aranybarnára sütöm.

Gombás szósz
  • 10 dkg bacon
  • egy kis darab póréhagyma (kb. 10 dkg)
  • 15 dkg gomba
  • só,bors
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
A bacont kockára vágom,és lepirítom egy serpenyőben. Ráteszem a félkörre szeletelt pórét,és fonnyadásig párolom. Leveszem a tűzről,és sózom borsozom. Hozzákeverem a cikkekre vágott, és megtisztított gombát,majd felöntöm 0,5 dl vízzel. Mikor már minden megpuhult benne, ráöntöm a tejszínt,és egy rottyanásig forralom.

TIPP!
Tálalás előtt, a szószt meglocsolom egy kevés citrom levével. Így a szósz fantasztikusan egyszerű tejszínes íze kap egy kevés pikantériát :)
Két személyre főztem ki 25 dkg diabetikus spagetti tésztát, de még 1 evésre való maradt ebéd után. Így,azt hiszem elég lett volna 18-20 dkg száraztészta is.


Ezek a tészták bármelyik bio boltban, vagy nagy bevásárló központok táplálékallergiás polcain megtalálhatóak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése