2014. március 31., hétfő

Pikáns paradicsom mártás

Ezt az ötletet tegnap a kis kamrám polcain talált alapanyagok ihlették. Bevallom nem hétköznapi,lehet hogy picit merész is. De isteni finom!

Ezt a szószt elég nagy mennyiségben érdemes elkészíteni,hogy az ízek tökéletes harmóniája bármilyen tészta, hús étel mellé remek társ lehessen. :)


Íme, a recept

  • 40 dkg hámozott paradicsom kocka
  • 0,5 lila hagyma
  • 0,5 zöld alma (vagy bármilyen savanyú alma)
  • 1 szelet kaliforniai paprika (piros)
  • só,bors
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál Cayenne Chili
  • 3 teáskanál ketchup (mi a Felix cukor mentes ketchupot esszük)
A paradicsomot bele zuttyintom egy nagy tálba. Vékony szeletekre vágom a hagymát,kaliforniai paprikát és az almát is, majd összekeverem a paradicsommal. Ízesítem a megadott fűszerekkel,és botmixerrel pürésítem. Ugyan, csak olyan tessék-lássék módjára,hogy egy két apró paradicsom, és alma darabka is maradjon.
Kimosott, és szárazra törölt dunsztos üvegbe teszem. Egy kevés grapefruit cseppet teszek hozzá,hogy ha nem fogyna el egy evésre, ne romoljon meg. Az íze fantasztikusan fűszeres, kissé lecsó szerű. Ám a chili, és a zöld alma valamilyen egész más karakteres, szinte keleties ízt kölcsönöz ennek a szósznak. 


Jah,igen..És azok a sárga kishajók csak a szárított chili pehely eredményei! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése