2014. április 7., hétfő

Kolbászos lecsó

Hihetetlen rohanós, fárasztó nap volt ez a mai... De persze akkor szép az élet,ha zajlik :) Sajnos kicsit felborult a szokásos napirend,és az evés rendszer. Így a délutáni futás után jöhet egy jól megérdemelt magyaros finomság. Gyorsan,egyszerűen. :)

Pikáns, csípős kolbászos lecsó


  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej hagyma (én most 1 lilát,és 1 vöröset használtam)
  • 3 TV paprika
  • 2 nagy paradicsom
  • só/bors
  • 2 teáskanál kókusz zsír
  • 1 dl víz
Egy teflon serpenyőbe teszem a kókusz zsírt,és megsütöm a nagyobb darabokra vágott hagymákat. Lecsónál szeretem barnára pirítani a szélüket, hogy még sűrűbb, szaftosabb alapot készíthessek. A paprikát,és a paradicsomot megmosom, kicsumázom,és szép apró daraboka szeletelem. Elsőnek a paprikát adom a hagymás alaphoz, míg a széle el nem kezd kissé felpöndörödni. Ezután hozzá teszem a paradicsomot, és a karikára szeletelt kolbászokat. Még mindig nem fűszerezem! Megvárom,míg minden teljesen puha,és szinte pépes állagú lesz. Mert így a zöldségek értékes ízei nem párolódnak,és sülnek el az ételből.


Amikor már olyasmi állagú,és majdnem puha az összes alapanyag, hozzáteszek 1 dl vizet. Egyet rottyantom,és meghintem egy pici sóval/borssal. Érdemes főzés előtt egy kis kolbász ellenőrzést tartani,hogy mennyire ízes, füstös, csípős,és sós. :) És persze még az étvágyat is meghozza!

Tálalás előtt kiöntöm egy lábosba, és a serpenyőben vissza maradt pörcös zsiradékon tükörtojást készítek. Személyenként 1 darabot szoktam,mert maga a lecsó is laktató, a tojás csak a ráadás. :)


Nagyon jó ötlet akár vendégek fogadásánál is. Hamar elkészül,minden melegítéssel egyre finomabb. Laktató, nagyon ízletes,és szerintem szinte kevés olyan ember van,aki nem szereti.

TIPP!
Ha tudod,hogy elfogy az egész adag, akkor érdemes a tojásokat az utolsó 2-3 percben ráütni. Így még gusztusosabban tálalhatod,minden extra nélkül. (És még kevesebb edényt kell majd mosogatni)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése