2014. április 25., péntek

Serpenyős brokkoli "morzsa"

Ma egy szuper csirkemell nyársat készítettem ebédre, és e mellé készült ez a nagyon egyszerű,szinte "alapanyag igénytelen", ellenben csodás köret. Ha tejföllel, vagy akár sajttal dúsítód,még önmagában főételként is megállja a helyét. Nem csigázlak tovább Benneteket, íme a recept! :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg brokkoli
  • só,bors
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 marok sótlan napraforgó mag
  • 2 szál újhagyma
A brokkolit megmosom,és szépen a rózsáira szedem. Egy zöldségpároló edénybe teszem,és puhulásig párolom. Ha nincs zöldség párolós edényed, az sem baj. Egy lábost engedj 3/4ig vízzel, és tegyél rá egy teljesen fém tészta szűrőt,és fedd le egy nagyobb fedővel. Tökéletesen megfelel a célnak,és a brokkoli fantasztikus színe,és íze sem fő ki. :) Amíg a brokkoli párolódik, az újhagymát megmosom,és apró karikára szeletelem. Felolvasztom a kókuszzsírt egy serpenyőben,és rászórom a hagymát. Összefonnyasztom,majd egy fél csipet sóval,borssal meghintem. Rászórom a napraforgó magot,és pattogásig hagyom pirulni. Különös,szinte pattogatott kukoricára emlékeztető hangot fog adni. Fel fogjátok ismerni :) Amint a brokkoli rózsák vajpuhára párolódtak, hozzá zuttyintom a serpenyős alapanyagokhoz,és morzsásra keverem. Fantasztikus lesz,ahogy az illatok,és a színek óriás kavalkádja körbefonja a lakást. :)


Fogyasszátok egészséggel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése