2014. május 16., péntek

Tárkonyos zöldség leves

Mivel ilyen nagyon őszies, hideg időnk van napok óta, gondoltam készítek valami igazán vitamin dús,meleg és roppant ízletes levest. Így született meg a "maradék" zöldségekből ez a szuper leves :)

Hozzávalók
  • 1 vörös hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 kisebb darab édesburgonya
  • 1 karalábé
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 nagy csipet házi ételízesítő
  • só/bors
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 dl Pilos laktózmentes tej
  • 1 evőkanál Pilos laktózmentes tejföl
  • 0,5 citrom leve
Egy lábosba felhevítjük a pálma olajat,vagy bármilyen zsiradékot. Közben megtisztítjuk,és felaprítjuk a zöldségeket,és fonnyadásig pároljuk. Meghintjük a tárkony kivételével az összes fűszerrel,és felöntjük 1 liter langyos vízzel. Közepes lángon megpuhítjuk a zöldségeket. Addig egy mérőedénybe kimérjük a tejet,és simára keverjük benne a tejfölt,és belefacsarjuk a citrom levét. Amikor már selymes,és bársonyos a "mártás", hozzákanalazunk 3-4 merőkanálnyi forró levest,és elkeverjük.Amint már egynemű a folyadék,beleöntjük a rotyogó levesbe. Ráhintjük a tárkonyt,és takarék lángon újra forrásig főzzük. :) Isteni finom lesz,és karakteres az édeskés zöldségektől, a savanykás citromtól,és a jellegzetesen karakteres ízű tárkonytól.


És a legjobb,hogy bármilyen zöldségek, vagy husit beletehetsz. :) Legyetek ötletesek,és máris minden étkezés egy kis ünnep lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése