2014. április 26., szombat

Palacsinta rebarbarás/barackos pürével

A tegnapi bevásárlás alkalmával, egy gluténmentes lisztpor esett a lábam elé. Szó szerint! :) Így ezt égi jelnek véve, este már készítettem belőle egy fantasztikusan finom palacsintát. Nem elég,hogy glutén mentes, még teljes tej,tojás és cukormentes is. :) Megspékeltem egy kevés rebarbarás töltelékkel,hogy fokozzam az egyébként is fantasztikus élvezeteket. Íme, a recept, ami 5 palacsinta elkészítéséhez elegendő.

Hozzávalók

  • 10 dkg Mester Család gluténmentes palacsinta por
  • 1 evőkanál Natura Cookta szezámmagliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • 2,5 dl szóda víz
  • 1 teáskanál xilit
Minden alapanyagot egy tálba szórok,és összekeverem egy habverővel. Az állaga ugyanolyan fényes,és selymes lesz,mintha más lisztből készítenénk. Érdemes a habverőt a tálban hagyni,mert elég hamar leüllepszik az aljára a liszt. Egy palacsinta sütőt kikenek kókuszzsírral,és amint teljesen felhevült, a közepébe csorgatok 1 evőkanálnyi (normál méretű) masszát. Szépen körbecsorgatom a serpenyő alján,majd hagyom hogy az alsó fele szép barnára süljön. Remek az alapanyag,hiszen nem ég,nem szakad,nem maszatolódik szét a serpenyő alján. Egyetlen pici különbség azonban akad. A sütőpor miatt kis lukak jelennek meg a tészta felszínén,de ezek szépen belesülnek a tésztába,és szuper laza lesz a palacsinta. :) Először mindegyik darabot teljes lángon átmelegítettem,majd forgatás után már csak közepes/takarék lángon sütöm.

 
Rebarbarás-barackos püré
  • 2 szál rebarbara
  • 4 felezett barack befőtt (Noszlopi Finomságok cukor,és tartósítószer mentes terméke)
  • 2 dl kompót lé
A rebarbarát meghámozom. Akár a zöldbabot,csak hosszában egy kis késsel lebontom róla a héját. Megmosom,és apró kis karikákra szeletelem. Kinyitom a befőttet,és 4 fél barackot kockára vágok. Isteni finom ez a befőtt,mert csak a barack friss,és roppanós ízét érzed, sőőt még a gyümölcs héja is gazdagítja az ízeket. A gyümölcsöket egy forraló edénybe teszem,és lelocsolom a kompót levével. Nem tettem hozzá plusz édesítőt,mert tökéletesen passzoltak az ízek egymáshoz. Takarék lángon addig főztem,míg a kompót leve szinte sziruppá nem sűrűsödött. Ezután botmixer segítségével leturmixoltam,és már töltöttem is a palacsintákat. :)



És íme, az elkészült "mű". Glutén, tojás, cukor és teljes tejmentesen :)


Fogyasszátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése