2014. április 28., hétfő

Resztelt máj

A mai délelőtt a csajos csacsogásé, fagyizásé volt :) Így egy szuper gyors,és laktató ebédet választottam. Tudom,hogy a máj elég megosztó, mert valaki vagy nagyon imádja,vagy teljesen elzárkózik tőle. Hát,remélem azért sokan megkedvelitek majd. :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirke máj
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál kókuszzsír
A lilahagymát megpucoljuk,és vékony félkör alakú szálakra szeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, és rádobjuk a hagymákat. Közben megmossuk a májat,és megtisztítjuk. Van,hogy néhány zsíros rész,vagy esetleg más hártya marad rajta. Ezt érdemes levagdosni,hogy tényleg szépen mutasson a tányéron. Miután megtisztítottuk, csak félbe vágom a lebenyeket. Amint a hagyma is megpárolódott, lehúzzuk a tűzről,és megszórjuk a borssal, és a fűszerpaprikával. Rázuttyintom a máj darabokat,és meghintjük a majorannával. Visszahúzom a lángra,és magas hőmérsékleten összekapatjuk a máj darabokat. Amikor már mindegyik szép fehér kérget kapott, felöntjük 2 dl vízzel,és közepes lángon lefedve puhulásig főzzük. Természetesen ezt a máj ételt sem sózzuk, hogy a máj nehogy kőkemény legyen. Gyorsan elkészül,finom szaftos,és hihetetlen tápláló, és laktató. És a legfontosabb,hogy olyan alacsony Ch tartalommal bír,hogy akár este is belakmározhattok belőle. 100g csirke máj Ch tartalma 0,7 g.


Én ma egy szuper finom savanyú káposztával töltött pritamin paprikával ettem. Persze ha valami még laktatóbbra vágysz,akár egy kevés kuszkusszal, vagy főtt csicsókával is tálalhatod. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése