2014. május 16., péntek

Hal steak idény salátával

Egy meleg nyári estén, egy baráti borozós estén, egy grill partyn, vagy egy tartalmas leves után szuper választás ez a halacska steak. Egyszerű, nagyon gyors, kalória és szénhidrát szegény,és szuper tápláló. :) Nézzük is,mi kell hozzá. Biztosan meglepődtök majd,hogy mennyire egyszerű.

Pisztráng steak

Sokan gondoljátok most,hogy igen persze pisztráng... Hol lehet megvenni,biztosan nagyon drága,és egyáltalán. De csak a Lidl üzletek valamelyikébe kell bemenni,ahol a húsos pultban kettesével csomagolva 900 forintos egységáron megtaláljátok. Én ehhez az ételhez kifiléztem. Vagyis, én csak asszisztáltam hozzá,mert ez kivételesen a Balázs feladata! :) 

Amikor már 4 szép filénk van, mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róluk a vizet. A bőrős felükkel lefelé egy kukorica olajjal kikent teflon serpenyőbe tesszük. A húsos részüket pedig meghintjük sóval/borssal, bazsalikommal, fűszerpaprikával. Végül 2 gerezd fokhagymát vágunk a tetejükre. És máris sütésre készek. :) Közepes lángon addig sütjük,míg teljesen ki nem fehéredik a hal finom húsa. Nekem 5 percet vett ez igénybe,de nyilván a tűzhely minőségétől, és a láng erősségétől is függ. Ekkor nagyon óvatosan fordítsuk meg,és csak addig pirítsuk,míg a fokhagyma karamellizált illatát meg nem érezzük. Már tálalhatjuk is! :)
Ugye milyen egyszerű?


Idénysaláta

Ahogy a nevében is olvasható,csak olyan zöldségekre van szükségünk,amik éppen abban az évszakban a legaktuálisabbak,amikor szeretnénk elkészíteni. Ezt egy kevés dressinggel megspékeljük,mindenféle extra fűszerezés nélkül,és máris kész a ropogós vitamin bomba :)

A mai saliba egy darab kígyó uborkát, 1 sárgarépát, 1 nagy marék jégsalátát,és egy fél vöröshagymát tettem. Az ubit,és a répát jó alaposan megmossuk,és nagy lukú sajtreszelőn lereszeljük,és lesózzuk. Amíg ezek a zöldségek pihennek,egy másik tálba vékony szálakra aprítom a hagymát,és azt is lesózom. Közben 1 Pilos laktózmentes tejfölhöz adunk 1 csipet őrölt borsot,és 1 teáskanál mustárt. A jégsalátát kézzel eltépdessük,majd a tetejére zuttyintjuk a kinyomkodott répát, uborkát,és a hagymát. A tejfölös dressinggel nyakon öntve jól összeforgatjuk,és már tálalhatjuk is. Természetesen, ha nem ebéd előtt készítjük közvetlenül,csak tegyük be a hűtőbe.




 Nem fogtok csalódni ígérem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése