2014. április 1., kedd

Tapas,ahogy mi szeretjük

Mielőtt neki láttam volna ennek a spanyol napnak,fontosnak gondoltam,hogy elolvassam mit hogyan szokás a tradicionális étkezésben. Így alakítottam át egy cukkinis, és egy forró sajtos meleg előételt. 

Bundás cukkini

  • 2 kisebb zsenge cukkini
  • 4 evőkanál lenmagpehely
  • 1 evőkanál kókusz olaj
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
A cukkiniket nagyobb szeletekre vágom,majd lesózom. Hagyom míg egy kis levet ereszt,és kifacsarom. És most jön a kedvencem, a" hipp-hopp" bundázás. A lenmagpelyhet beleszórom egy tiszta nylon zacskóba,és a nyakába zúdítom a cukkiniket. Összefogom a száját, és addig rázom, míg az összes szép bundát nem kap. :) (Ezt persze akár rántott hús,vagy bármilyen más bundázott étellel meg lehet csinálni)
A kókuszolajat összehevítem a napraforgóolajjal,és ha már teljesen forró,kisütöm a falatkákat.



Jalapenos sajtgolyók
  • 2 karika jalapeno paprika
  • 6 db laktózmentes Medve sajt
  • bors
  • 1 evőkanál Mester Morzsa
  • 1 teáskanál lenmagpehely
A sajtot kicsomagolom,és egy kisebb tálba teszem. Nagyon apró kockákra vágom a jalapenot,és belekeverem a borssal együtt. Az olajat felhevítem (kókusz, vagy napraforgó). Eközben kis golyókat formázok a sajtos masszából,és meghempergetem a Mester Morzsában,és a lenmagpehelyben. (mindenképpen szükséges valamilyen apró szemű bunda,hogy a sajt ne folyjon szét!) Mikor az olaj már majdnem füstöl, beleteszem a golyókat,és a morzsa pirulásáig (körülbelül fél perc) sütöm. Óvatosan kiemelem egy lapát segítségével,és a cukkinivel,és a tegnapi paradicsomos szósszal tálalom.


Jalapeno paprika: az Intersparban sikerült beszerezni, a salátás sajtos pultban. Karikára szeletelve, enyhén ecetes lében kapható. Kilós ára ugyan 1.990 HUF, de mi egy kanálnyit vettünk belőle,ami nem érte el a 10 dkg-ot. És még majdnem az összes meg is maradt :) 

Sajt bunda: ha esetleg nincs otthon nálatok Mester Morzsa (Update üzletben kapható), természetesen tökéletes,ha bármilyen Ch csökkentett lisztbe,tojásba,és lenmagpehelybe,zabpehelybe vagy egyéb magvakba forgatjátok. Ugyanolyan tökéletes lesz!

Nálunk mindkettő falatka nagy sikert aratott, és remélem ha ti is kipróbáljátok, ízleni fog nektek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése