2014. április 30., szerda

Szecsuáni csirke

Végre újabb kalandozásba kezdtem a konyhában. Vannak olyan ételek,amiket még sohasem próbáltam, és ez a mai is egy ilyen. Szecsuáni csirke husit készítettem saját szósszal,és persze zöldséges üvegtésztával. :) Íme a recept!

Szecsuáni csirke

  • 3 evőkanál Felix cukormentes ketchup (ezt használom mindig)
  • 1 evőkanál balzsam ecet
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet curry
  • 1 csipet kurkuma
  • 0,5 kg csirkecomb filé
  • 3 gerezd fokhagyma
A szósz alapanyagait összekeverjük egy habverővel. Érdemes megkóstolni,hogyha valami hiányzik,még most érdemes bele tenni, vagy ha nem ízlik,akkor nem pazaroljuk el azt a fél kiló husit, amit beleteszünk. :) Rázúzzuk a fokhagymát, és a kockára vágott csirke combokat. Amíg a tésztát elkészítjük,hagyjuk a pácban állni.

Sült zöldséges üvegtészta
  • 25 dkg üveg tészta (Longkao márkájú)
  • 1 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 lilahagyma
  • 10 dkg kínai kel
  • 0,5 piros kaliforniai paprika
Az üvegtésztát kivesszük a csomagolásából, és egy liter forró vízzel nyakon öntjük. Lefedjük,és amíg a zöldségek megpirulnak, hagyjuk állni. A zöldségeket megpucolom,és megmosom. A sárgarépát szinte papír vékony karikákra szeleteljük,és a cukkinit is hasonló képpen vékonyra szeleteljük. Egy evőkanál kukorica olajat felhevítünk,és rátesszük a répát,és a cukkinit. Míg ezek párolódnak (5 perc), a többi zöldséget is meghámozom,és felszeletelem. Hozzáöntjük a többi zöldséghez,és még 10 percig sütjük magas lángon. Közben leszűrjük a tésztát,és hozzázuttyintjuk a zöldségekhez. Jó alaposan összekeverjük,és takarék lángon melegedni hagyjuk.
Közben egy másik serpenyőben megsütjük a husikat hirtelen lángon, és a zöldséges, tésztás egyveleghez öntjük. Szuper lesz ahogy a currys napsárga szósz színét átveszi a tészta,és a zöldségek is.Tálalás előtt 1 kávéskanál Cayenne chilivel megszórjuk,belekeverjük. Forrón tálaljuk! :)


Persze nem feltétlen szükséges házi szecsuáni szószt készíteni,de szerintem megéri. Picit több időt igényel,hogy biztosan finom legyen,és ne legyen túlságosan gelly. De így tuti,hogy cukor,tartósítószer mentes lesz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése