2014. május 3., szombat

Pörkölt (bográcsban)

A májusi majálist egy baráti bográcsozós, beszélgetős, tábortüzes nappal zártuk. Sajnos nem mindenki tudott eljönni,de így is voltunk 8an. Így az adag bőséges,és azt hiszem szuper finom is volt! :) Természetesen nem egyedül készítettem, mert a fűszerezésben Anett barátnőm, és Csizi is segített. Az arányokat most nem centiztük ki,csak gondolom formán ízesítettünk. Hát,nem csigázlak tovább Benneteket,íme a recept.

Hozzávalók

  • 3,5 kg sertés lapocka
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • só/bors
  • fűszerpaprika (édesnemes, és csípős)
  • őrölt kömény
  • 0,5 liter rose bor
A hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a husit felaprítjuk. Közben a fiúkat meg lehet kérni,hogy egy jó erősen égő tüzet készítsenek Nekünk. A bográcsot a tűz fölé tesszük,és felforrósítjuk az olajat. Belezuttyintjuk a hagymát,és teljes fonnyadásig (szinte pürésedésig) sütjük. Ekkor levesszük a láncról,és hozzáöntjük a paprikákat,és a paradicsomot, valamint az összes fűszert. Jó alaposan megkeverjük,és pár perc alatt egy lecsós pörkölt alapot sütünk belőle. Ekkor mehet rá az összes husi. Le szoktam fedni alufóliával,hogy a husik kiengedhessék az összes értékes kis szaftot magukból,és ne kelljen vízzel felönteni!! Körülbelül 15 perc alatt kérgesre pirul a husi,és eztán lehet rázogatni,és kevergetni. Amikor már félig megpuhultak a husik a saját szaftjukban, felöntjük körülbelül 0,5 liter házi roséval. Fantasztikusan szuper íze lesz tőle az ételnek. Az alkohol tartalma természetesen teljesen elfő,így akár a sofőrök is pukkadásig ehetik magukat. :) Mi közepes lángon próbáltuk elkészíteni,hogy biztosan puha,omlós és nagyon ízes legyen. 


Mindenki kitörölgette a tányérját,és még a bogrács is teljesen kiürült. Így abszolút sikernek könyvelem el ezt a receptet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése