2014. március 26., szerda

Joghurtos, tárkonyos csirke

A mai ebéd, egy fantasztikus csípős és karakteres bulgur saláta. Ehhez készítettem ezt a husit, hogy a két karakteres, ám teljesen ellentétes íz kiegészíthesse egymást.
Háát,meg kell mondanom isteni volt együtt. A saláta hideg,és csípős míg a husi forró,szaftos és tárkonyosan édes.


Nem is csigázlak Benneteket tovább, íme a recept. :)

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsó csomb
  • só,bors
  • 2 dl Spar free from natúrjoghurt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kápia paprika,de piros kaliforniai is lehet
  • szárított tárkony
  • 0,5 dl napraforgó olaj
A csirke combokat a mélyhűtőből vettem ki. Édesanya rakta el, így ki voltak filézve,és 8 aprócska szeletre voltak vágva. Megszabadítottam a bőrétől, és sóval,borssal ízesítettem.
Természetesen, ha szereted a husi bőrét,akkor sincs gond. De azt javaslom,akkor egy kevés zsiradékon hirtelen ropogósra süsd meg a husit két oldalát,és csak ezt követően folytasd a receptet.
A joghurtot, a tejet, az olajat,a sót/borsot, mustárt, és a tárkonyt összekevertem egy jó nagy tálban. Beleaprítom a vöröshagymát, és a kápia paprikát. (mindkettőt apró kockára szelve) Jól megkeverem,és a husikat belenyomkodom ebbe az illatos keverékbe. Fél órára a hűtőbe teszem, míg az ízek fantasztikusan átjárják a husinkat. Ezután egy jénai edénybe zuttyintom, és 180 fokon addig sütöm,míg el nem kezd a szaft lobogva forrni. Ezután leveszem az edény tetejét,és 250 fokra felemelem a sütés hőfokát,amíg az edény tetején szépen meg nem barnulnak a hagymák,paprikák,husi szélek. :) 

A hideg bulgur salátával,és egy kevés tejföllel tálalom. Azt gondolom ha kipróbáljátok,nem fogtok csalódni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése