2014. április 7., hétfő

Reggelire fel!

Tőlem már nagyon sokat hallhattátok,hogy nincs nap reggeli nélkül. Tudom,hogy nagyon nehéz minden reggel erre szánni 15-20 percet. Mert ha belegondolunk,akkor azt még a meleg ágyikóban is tölthetnénk. DE! 3 egymást követő napon próbáld ki. Mérd le a különbséget, a reggelivel indított,és a reggeli nélkül indított napok között. Szerintem hatalmas lesz a különbség. Sőt, ha valamit 3 egymást követő napon elvégzel, pozitív szokásként rögzül. Csak 3 reggel! Próbáld ki :)

Rengeteg cikket,és riportot elolvastam/meghallgattam,hogy tudjam igazolni a reggeli fontosságát.  Ezek összefoglalását szeretném bemutatni Nektek,hogy tudjátok miért is fontos ez annyira. És természetesen,hogy hiteles,pozitív mintát mutathassatok a környezeteteknek.

Mire van szükségünk reggel?
Egész éjszaka koplal a szervezet. Rengeteg energiát használ fel az agy működéséért, a szív állandó jellegű dobogásáért,és persze az emésztő szervrendszer "üzemben" tartásáért. Nagyon fontos, hogy rostban gazdag pékárut, állati eredetű fehérjét (tejterméket/tojást/húskészítményt),és vitaminokban gazdag zöldséget/gyümölcsöt is fogyasszunk. Mind emellett pedig folyadékot! Természetesen nem cukros üdítővel kell sokkolni a testet reggel. Igyatok vizet, cukor mentes teát, vagy tejet. Gyerekek esetében nagyon fontos,hogy a kakaó,és a reggeli tejkaramell is "cukormentes", cukor helyettesítős legyen. Hiszen ők még ebben a korban le tudják dolgozni a feleslegesen bevitt energia mennyiséget. Ám, ez felnőtt korra hibás szokásként rögzül,amikor viszont már nem feltétlen sikerül ezeket a felesleges energia többleteket ledolgozni. Így lesz a pufi,és kevésbé egészséges felnőtt!! Vigyázzunk rájuk. Nekik mi vagyunk a minta, a követendő példa!



Forrás: internet


Reggelizz a sikerért!
Gondolj csak bele, van egy szuper autód. Gyönyörű,és hatalmas utak megtételére alkalmas luxus autó. Amikor reggel munkába mész vele, elindulnál üzemanyag nélkül? Ugye nem? Hiszen vigyázol rá,és mindent megteszel,hogy még sokáig remek állapotban tarthasd. Akkor tedd ezt a testeddel is. Ébredés után tankold meg hasznos tápanyagokkal. Hidd el, nem lesz hálátlan! Egy "kasznid" van, vigyázz rá. Hiszen jóval többet érsz,mint egy luxus autó.

A reggeli nélkül indított reggelek mindig borúsak. Nincs energia. Csak botorkálsz,és morcogsz bármiért. Ismered a szomorú embereket reggel a buszon/metrón/villamoson? Ugye milyen rémisztőek. Úristen,még csak reggel van,és ők már dühösek, türelmetlenek,és lassúak. Nem akarhatod, hogy te is egy légy ezek közül a szomorú emberek közül!


A szuperhősök is reggeliznek! ;)




Reggelizni jó, mert....

  • energiát ad 
    • napi tápanyag bevitel 20-25%-t fedezi
  • felpörgeti az agyat 
    • fejleszti a koncentrációs készségeket, őrzi a memóriád egészségét
  • boldoggá tesz
    • kiegyensúlyozott cukorszint eredményeként problémamentes napot eredményez
  • "karcsúsít" 
    • ha reggel nem éhezteted ki a tested,nem fogod a nap további részében megpróbálni bepótolni azt a bizonyos 20-25%-ot!!!! LEHETETLEN!
Forrás: internet

Belinkelek Nektek pár hasznos cikket,és leírást:
Az egész napot meghatározza,milyen volt a reggeli!

Hát, már csak annyit kívánhatok,hogy eztán induljon csodásan az összes reggeletek. 3 nap próba,és hiányozni fog a reggelizés. A héten több,  finom és tápláló reggeli tippet osztok meg Veletek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése